architectuur

Huis Aboobaker

Huis Aboobaker, ontworpen door Nico van der Meulen Architects, bevindt zich op Limpopo, de Steenbokskeerkring, waar de hitte extreem is, vooral in de zomermaanden, en een gespecialiseerde behandeling vereist om een ​​wijziging te verzekeren. De opdracht was om het uiterlijk van het bestaande visueel onaantrekkelijke bakstenen huis met gewelfde daken, kleine ramen te transformeren naar iets verbluffends en moderns.

De grootte van de stand is 1132 m² en het bestaande gelijkvloerse huis was in totaal 343 m². Er werd 151 m² extra toegevoegd en de interne verbouwingen waren ingrijpend.

Er is veel gebruik gemaakt van staal in diverse vormen, en grote openslaande glaspartijen en dubbele volumegebieden, om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten, met zonwering om alleen in de winter de zon binnen te laten en een lichtgewicht, goed geïsoleerde structuur die ‘s avonds snel afkoelt, waardoor het gevoel van ruimte wordt versterkt en natuurlijke koeling wordt gecreëerd door het gebruik van waterpartijen en het zwembad.

Werner ‘opende’ de bestaande woonkamers, creëerde ruimtes met dubbel volume en ontwierp binnen deze ruimte een prachtige en onderscheidende trap die een belangrijk kenmerk is geworden in het huis, benadrukt door gespecialiseerde designverlichting.

Om de trap te laten “zweven” bedacht Nico een oplossing van een begraven betonblok van 6 kubieke meter waarin de trap was verankerd, waarbij de 4 stalen kolommen werden verwijderd die de ingenieur erop aandrong om eronder te plaatsen.

Het was van cruciaal belang om de woonkamers een open uitstraling te geven, die zich konden openen om het binnen- en buitenleven volledig te benutten, integraal met de waterpartijen en professioneel aangelegde tuin in overeenstemming met hun lokale weersomstandigheden. Hiertoe werd veelvuldig gebruik gemaakt van frameloze vouwdeuren, waardoor het huis indien nodig een veranda kon worden.

De volledig aparte slaapkamervleugel van het huis werd geopend om enorme glasvlakken te omvatten en is toegankelijk via een bestaande brug over het bestaande zwembad dat glazen stenen had waardoor het erg heet was, dus het werd geopend door aan beide zijden glazen schuifdeuren te plaatsen om te allen tijde tochtventilatie te creëren en omhuld met stalen horizontale luiken voor zonwering.

Het algehele ontwerp van de buitenkant werd beïnvloed door Rick Joy uit Arizona in de VS, die gespecialiseerd is in huizen die het gebruik van natuurlijk verroeste en afgedichte cortenstalen bekleding, lamellen en de structurele basiselementen bevatten om een ​​gebouw thuis te creëren in een gematigde klimaatzone..

Aanvankelijk wilde de klant alleen het voorste gedeelte van het huis, inclusief de inkomhal, woon- en uitgaansgebieden opnieuw ontworpen, maar bij de presentatie van het concept was zo verrast dat de beslissing werd genomen om vervolgens de slaapkamervleugel en het looppad op te nemen, waardoor een totale algehele opknapbeurt van een ‘moe’ huis tot een modern, licht en luchtig, gemakkelijk levend huis met de woonruimtes gewikkeld rond een sprankelend zwembad.

De architecten in?house interieurafdeling, M Square Lifestyle Design, geleid door Phia van der Meulen, was verantwoordelijk voor het interieurontwerp.

Phia heeft een master in architectuur en bijna tien jaar ervaring bij Nico van der Meulen Architects en begrijpt de algehele holistische benadering tussen architectuur en interieur, en werd door de klanten aangesteld om alle afwerkingen te ontwerpen, waaronder verlichting, armaturen en fittingen, bekleding , evenals het specificeren van het meubilair dat meestal Molteni is afkomstig van M Square Lifestyle Necessities.

Het gebruik van uitwendige lamellen beïnvloedde het ontwerp van de horizontale groeflijnen op de dubbele volume gipsmuur in de eetkamer, om interesse en karakter te creëren aan een anders saaie muur, die verder werd versterkt door lage horizontale richels met ingebouwde open haard en geselecteerde kunstwerken. De verfkleuren zijn zorgvuldig gekozen om elkaar aan te vullen, evenals geroest cortenstaal, wat voor creatieve interesse zorgde.

De trap naar de eerste verdieping werd verder verbeterd door de Floss hangende hanglampen die het oog verticaal naar het dubbele volumeplafond leidden, waardoor een algeheel en aangenaam geïntegreerd gebied ontstond.

De patio / braai van het zwembad is ingekapseld door een houten muur met horizontale latten die zich uitstrekt tot aan de onderkant van het plafond, prachtig verlicht en opzettelijk terugkaatst in het zwart geverfde zwembad met houten vlonderrand die de illusie wekt deze ruimte te omsluiten.

Bekijk de website