architectuur

Bezoekerscentrum Botanische Tuin VanDusen

Perkins+Will heeft het VanDusen Botanical Garden Visitor Centre in Vancouver, Canada voltooid.

Het bezoekerscentrum Botanische Tuin VanDusen creëert een harmonieus evenwicht tussen architectuur en landschap – vanuit visueel en ecologisch perspectief. Geïnspireerd door de organische vormen en natuurlijke systemen van een inheemse orchidee, is het gebouw van 1.765 vierkante meter georganiseerd in golvende ‘bloemblaadjes’ van groendaken die zweven boven aangestampte aarde en betonnen muren. Ontworpen om de LEED Platinum-status te overtreffen, streeft het bezoekerscentrum de Living Building Challenge na – de strengste meting van duurzaamheid in de gebouwde omgeving.

De faciliteit maakt gebruik van on-site, hernieuwbare bronnen om op jaarbasis netto-nul energie te bereiken; sekwestreert voldoende koolstof om koolstofneutraliteit te bereiken; gebruikt gefilterd regenwater voor de grijswaterbehoefte van het gebouw; en behandelt 100% van het zwarte water in een bioreactor ter plaatse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de website